Tips för en Perfekt Skopassform och vad du bör Tänka på

shoes 107401 1280

Att ta hand om vår övergripande goda hälsa inkluderar att ta hand om våra fötter också. Utan tvekan kan år av slitage, liksom felaktigt klippta tånaglar, dålig blodcirkulation, sjukdomar (dvs diabetes) och att bära skor som inte sitter som de ska, vara skadligt och negativt för våra fötter.

Alla problem med dem kan vara en stark indikator på ett underliggande medicinskt tillstånd, såsom cirkulations- och nervsjukdomar, diabetes och artrit, för att nämna några. Och vi vet alla att dessa tillstånd kan ha allvarliga hälsokonsekvenser. Så vad kan vi göra för att förebygga fotproblem? Här är en liten lista över grunderna.

Förutom att minska (om du inte kan sluta) röka som gör betydande nytta för din hälsa och blodcirkulation, kan du också:

1. Kontrollera dina fötter ofta

Du kan ha en familjemedlem, en fotterapeut eller en kvalificerad primärvårdsläkare  Om ett problem upptäcks kan du behöva specialkunskaper hos en hudläkare eller en kirurg för att behandla fotproblem.

2. Försök att förse dina ben med så mycket blod som möjligt

Kontinuerlig blodcirkulation till extremiteterna, särskilt fötterna, är avgörande av många anledningar. För att hålla blodcirkulationen till dina fötter kan du sätta upp dem när du ligger eller sitter. Stretching hjälper också, särskilt när du har suttit länge. Slutligen kan det också hjälpa att gå, ta ett varmt fotbad eller ge dem en mild fotmassage.

3. Skydda dina fötter från kyla och skor som inte sitter rätt och undvik att sitta med benen i kors.

Hur man får en bra skopassform:

Att bära bekväma skor som sitter bra kan rädda dig från problem relaterade till fotinriktning. Bortsett från det, här är några tips som du kan ha nytta av:

1. Få dina fötter mätta varje gång du ska till butikerna och letar efter skor att köpa. Detta beror på att när vi blir äldre ändras storleken på våra fötter. Den perfekta tiden att mäta dem är i slutet av en lång dag, då de vanligtvis är störst.

2. Majoriteten av människor har en fot större än den andra. Prova därför alltid nya skor på den större foten först. Om din sko passar den större foten har du inget att oroa dig för.

3. Med tiden har hur man märker storlekar förändrats. Så nästa gång du vill köpa skor, se bättre hur skon passar din fot och ägna inte så mycket uppmärksamhet åt storleken som är markerad inuti den.

4. Din sko måste ha lite utrymme för din längsta tå när du står upp.

5. Tårna måste passa in i skons bredaste del mycket bekvämt. Annars kommer du att få hudirritationer och smärta efter att ha haft dem länge. Om de känns för tajta när du provar dem för första gången, förvänta dig inte att de kommer att tänja ut sig för att passa. Gå med dem en stund för att se till att de känns och passar bra. Om inte, köp dem inte.

6. Hälen bör ha ett minimum av glidning. Det betyder att när du går ska dina skor inte glida runt. Detsamma gäller sulorna som inte ska vara hala alls. Överväg också att köpa skor med tjocka sulor som dämpar dina fötter när du går.

7. Se till att den övre delen av skorna är gjord av flexibelt och mjukt material (dvs läder är perfekt – kolla in hur du kan se till att du köper kvalitetsläder) som matchar formen på din fot.

Nu när du har fått grunderna för en perfekt skopassform, låt oss se vad du kan göra för att hitta trendiga skor som framhäver din unika personliga stil!

Tips för en perfekt skostyling

1. Balans är allt

Ja, Vi älskar skor. Det är inte konstigt att de flesta av oss håller humöret uppe med ett helt nytt par av dessa omedelbara humörhöjare! Även när vi mår bra är skobutiken vår favoritdestination att fira. Det viktiga är dock att ha balans. Ha alltid skor för speciella tillfällen, tillsammans med snygga vardagsskor som imponerar. Med andra ord måste vi ha ett par för varje ögonblick av vårt liv, från morgonjogging till nattklubb och allt däremellan.

Bortsett från det är balans (bokstavligen) något att fokusera på. Enkelt uttryckt, om du inte kan gå bra i ett par högklackade skor, köp dem inte. Det är aldrig en tilltalande syn att se en kvinna förlora sin kvinnlighet när hon haltar runt och försöker bära sina klackar med stil och elegans.

Balans inkluderar också att bara ha en uppmärksamhetsfångare i din look. Låt oss säga att du bär en extravagant klänning. Dina skor ska då vara nedtonade och vice versa. För en lågmäld look, välj en enastående detalj för att få uppmärksamhet med din stil!

2. Gå utanför din (sko) komfortzon

Våga gå bort från det svarta och mörka och prova ljusa. Till exempel kan en elektrisk nyans förstärka vilken outfit som helst. Se hur vackert pasteller, khaki och vita skor komplimenterar och lägger till din personliga stil! Du bör dock alltid ha ett par neutrala, för när du vill ha på dig till exempel en scharlakansröd klänning.

3. Bär lämpliga skor

Allt beror på din stil och dina kläder. För en konservativ outfit är sportiga sandaler inte lämpliga. En cocktailoutfit kräver något mer elegant och chict än dina sneakers.

Du kan inte bära dina sneakers på en middagsdejt. Om du går utomhus är det bättre att ha dina stiletter i sin låda eftersom det blir svårt att gå. Välj istället platåskor (om du vill ha höjd). Alla dessa är bara exempel på vilka skor som går vart. Men om du är osäker är det livräddande att ha ett par klassiska svarta pumps!

Lämna ett svar

Relaterade inlägg