Hur du tar Hand om dina Designerväskor – Bästa Tips

handbag 7182572 1280

Alla kvinnor förtjänar att äga en designerväska eller två under sin livstid. Dessa tidlösa investeringsprylar kommer aldrig att gå fel – de behåller sitt värde, de håller länge och, till skillnad från andra modeartiklar, passar de alltid!

Designerhandväskor är också av hög kvalitet, och de är byggda för att hålla, men med det sagt, att hålla dem i nyskick kräver fortfarande underhåll och att du tar hand om dem på rätt sätt. I denna artikel kommer vi att ge dig de viktigaste och bästa tipsen  du behöver veta för att ta hand om dina designerväskor på rätt sätt så att de håller och ser snygga ut länge.

1. Investera i vårdprodukter

Det finns faktiskt produkter du kan använda för att hålla din handväska i gott skick, särskilt de av läder- och mockasorten. Precis som jackor och skor bör plånböcker behandlas med rätt produkter för att skydda dem från väder och vind och förhindra slitage. På så sätt kan du se till att de håller längre

Köp en skyddande spray/impregneringsspray för dina designerväskor i mocka och läder för att få finishen att se ut som den ska.

Du bör också ta dig tid att försiktigt smörja in dina läderväskor med en läderkräm och sedan polera dem med en torr bomullsduk med några månaders mellanrum för att se till att eventuella fläckar inte blir permanenta. Dessutom kommer din handväska att se glänsande och ny ut efter detta.

2. Håll interiören skyddad

Även om interiören av din designerhandväska kanske inte exponeras så mycket som exteriören gör betyder det inte att den ska försummas helt och hållet. Om du inte tänker så noga på vad du stoppar i din väska, är chansen stor att du kommer att få en hel del fläckar på insidan av din väska. Det kan till exempel vara foundationfläckar från ditt smink.

Köp en lämplig miniväska som får plats i din designerväska och som rymmer alla dina vätskor för att förhindra oönskat spill. En praktisk clutch är också ett bra sätt att förhindra att insidan av din väska slits bort eftersom du kommer att spendera mycket mindre tid på att gräva runt din handväska för att hitta dina skönhetsprodukter.

3. Var uppmärksam när du hanterar din väska

Designerväskor förtjänar att behandlas med respekt. Tänk bara på hur mycket tid och ansträngning som läggs på att skapa en designväska av hög kvalitet och hur mycket du betalade för din investering. Att behandla din designerväska med respekt innebär att vara uppmärksam på den i det dagliga livet.

Försök att inte röra din väska om dina händer inte är rena eller om du precis har applicerat massor av handkräm. Var också uppmärksam på grova ytor i din omgivning som kan repa hårdvaran på din handväska. Om du till exempel står nära en betongvägg kan du tänka på att inte skrapa väskan emot den.

4. Ta itu med fläckar så fort som möjligt

När fläckar lämnas oåtgärade förvandlas de till permanenta problem. Så fort du märker en fläck vill du ta itu med den direkt. Här är de bästa sätten att behandla vanliga fläckar:

  • Bläckfläckar: Gnid försiktigt in lite alkohol i fläcken i en cirkulär rörelse.
  • Matfläckar: Kross lite vit krita och låt det sitta på fläcken över natten. Använd en ren trasa för att torka bort allt nästa dag.
  • Vattenfläckar: Torka av vattenfläcken och låt den lufttorka.

5. Förvara din väska på rätt sätt

Din dyrbara designerväska måste förvaras på rätt sätt för att behålla sin färg, behålla sin form och förbli fläckfri. För att förvara och bevara din väska på rätt sätt bör du göra följande:

  • Förvara din väska på en hylla och stapla inte andra påsar ovanpå den.
  • Förvara dammpåsen som din designerväska följde med och placera den där när du lägger undan den.
  • Fyll insidan med silkespapper så att din väska behåller sin form.

6. Ta hjälp av proffs

Sist men absolut inte minst, ibland är det bäst att lämna över din designerhandväska till proffsen så att den kan få förstklassig behandling och underhåll.

Det finns flera väskspecialister som kan hjälpa dig med väskrengöring och underhåll för att få din väska att se ut som ny och hålla längre. Regelbundet underhåll är viktigt för att din väska ska hålla längre. Oavsett om din handväska behöver färgas om, ta bort repor och fläckar eller behöver en fullständig restaurering kan du få hjälp.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg