Får en handväska plats i en postbox?

Postboxar

Handväskan är en oumbärlig följeslagare för många av oss, och vi bär med oss allt från våra vardagliga till våra mest värdefulla ägodelar i den. Men vad händer när du behöver posta eller hämta din handväska på postkontoret? Passar den i en vanlig postbox? Svaret beror på var du befinner dig i världen och storleken på postboxarna.

Sverige: I Sverige har vi relativt små och standardiserade postboxar, främst utformade för att hantera vanliga brev och mindre paket. De är ofta tillräckligt stora för att rymma en normalstor brevskrivna handväska, men om din handväska är stor eller har en ovanlig form, kan det bli problem. Om du behöver skicka eller hämta en handväska i Sverige, är det bäst att dubbelkolla måtten på postboxen eller kontakta ditt lokala postkontor för att vara säker på att den får plats.

Utomlands: Utomlands varierar storlekarna på postboxar betydligt mer än i Sverige. I vissa länder, som USA, finns det större postboxar som är avsedda att rymma paket och större föremål. Dessa kan mycket väl rymma en handväska utan problem. Återigen är det dock viktigt att överväga storlek och form på din handväska. Hör gärna med en bostadsrättsförening (BRF) för information om vad som rymmer i era boxar.

Relaterade inlägg